Menu

Archief

Archief

Nieuwsberichten

NIEUWSBERICHTEN

Nieuwsberichten juni

Eindmanifestatie "Een gezond assortiment" geannuleerd
Op dinsdag 5 juni 2007 zou op een feestelijke wijze het Arboplusconvenant ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ met een eindmanifestatie afgesloten worden. Helaas gaat deze niet door in verband met een tegenvallend aantal aanmeldingen. In plaats van de eindmanifestatie zal er een uitgebreide nieuwsbrief verschijnen waarin aandacht zal worden besteed aan de ontwikkelde instrumenten.

Nieuwsbericht maart

Landelijke OR-dag
Op 10 april 2007 organiseert ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ de landelijke OR-dag voor de Contractcatering. De OR kan een grote rol spelen in het bevorderen van gezond en plezierig werken in de catering. Tijdens de OR-dag maken OR-leden kennis met de instrumenten van het Arboplusconvenant: de digitale RI&E, de handleiding preventiemedewerker, trainingen Gezond Bewegen en Coachend Leidinggeven. Centraal staat de vraag wat de OR kan bijdragen aan succesvol arbobeleid in de eigen onderneming. Klik hier wanneer u uzelf of een collega voor deze bijeenkomst wilt opgeven.

Nieuwsberichten februari

Cartoons nu ook digitaal
U hebt ze vast wel eens gezien. De 12 cartoons die speciaal voor het Arboconvenant zijn gemaakt. De illustraties zijn speciaal vervaardigd voor de verjaardagskalender en voor de training Coachend Leidinggeven. U komt ze ook wel eens tegen in de nieuwsbrief en artikelen van het arboconvenant.

Herkenbare situaties worden op een grappige en toegankelijke manier verbeeld. Zoals het voeren van een functioneringsgesprek, het delegeren van een taak, of het vragen van een vrije dag.

De cartoons passen perfect bij de doelstellingen van het Arboconvenant. De boodschap is helder. Gezond en plezierig werken is met de juiste instelling, instrumenten en vaardigheden wel degelijk te realiseren.

U kunt de cartoons ook gebruiken. De cartoons zijn gratis van deze website te downloaden. Gebruik ze om bijvoorbeeld cursusmateriaal toegankelijker te maken. Doe er uw voordeel mee! Klik hier voor alle cartoons.

De cartoons zijn van de hand van Willemijn Lint. www.sugarworks.nl

Meer producten beschikbaar
Vanaf deze websites kun je niet alleen de cartoons downloaden. Ook de laatste nieuwsbrieven, de handreiking preventiemedewerker en de oefencasus zijn te vinden onder downloaden documenten.

Nieuwsberichten november

Schrijf u in: Workshop ‘Gezond Bewegen’
‘Gezond werken, da's pas lekker!’ organiseert in de herfst een aantal workshops om de mogelijkheden van de cd-rom Gezond Bewegen te ontdekken. Deze bijeenkomsten bieden u de gelegenheid om samen met een ergonomisch adviseur op een interactieve manier de vele toepassingsmogelijkheden van de cd-rom te bekijken en samen te oefenen.

 

 

 

 

 

Gratis deelname
Deelname aan deze workshop is kosteloos. De workshop vindt nog plaats op 11 en 19 oktober en duren maximaal een dagdeel. De workshop is bedoeld voor rayon- en districtmanagers, locatiemanagers, preventiemanagers en P&O-ers. U meldt zich gemakkelijk aan door een e-mail naar info@das-pas-lekker.nl te sturen. Vermeldt daarbij uw organisatie, het aantal deelnemers en de regio waarin u werkt. Wanneer u liever gebruikt maakt van een kosteloze in-company training kunt u dit ook aangeven. Meldt u aan via info@das-pas-lekker.nl of neem contact op met Lineke Wassenaar: 0183- 61 92 33. 

 

 

 

 

 

Gezond Bewegen: buddy for your body
Wijs voor alle medewerkers een buddy aan die de fysieke belasting van een (directe) collega in de gaten houdt. Dat is één van de suggesties van de deelnemers uit de eerste workshop Gezond Bewegen. De workshop werd bezocht door rayon- en districtmanagers, locatiemanagers, casemanagers, aandachtsfuntionarissen, preventiemedewerkers en P&O-ers en werd begeleid door Fieke Horsten van vhp ergonomie.

Voor een uitgebreide impressie van de workshop klik hier

Deelnemers bekijken de cd-rom

 

Actualiseren en digitaliseren RI&E
‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ zet zich in voor de borging van gezond en plezierig werken in de catering. Daarom wordt vanaf oktober een traject opgezet om de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te actualiseren en te digitaliseren. Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Nieuwsberichten maart/april 2006

Veel belangstelling voor testtraining Coachend Leidinggeven
Zes contractcateraars reageerden op de mailing van ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ met informatie over kostenloze testtrainingen voor ‘Coachend Leidinggeven’ in april en mei. Veel belangstelling dus bij de contractcateraars. De ‘echte’ cursus begint na de zomer. Wie daarover meer informatie wil, kan nu nog terecht bij Lineke Wassenaar, ambassadeur van ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’. Klik voor haar gegevens op contact. Klik hier voor meer informatie.      

Gratis exemplaar CD-ROM Gezond Bewegen
‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ stuurt binnenkort gratis exemplaren van de cd-rom ‘Gezond bewegen’ naar alle contractcateraars in Nederland. Op deze cd-rom staan goed en fout foto’s en filmpjes over bewegen bij veel voorkomende taken in de contractcatering. Hiermee kunnen alle cateringmedewerkers in Nederland samen met hun locatiemanager of –beheerder aan de slag met gezond bewegen. En zo fysieke klachten terugdringen en voorkomen. De cd-rom is bedoeld voor alle medewerkers: cateraars die FBA geregistreerd zijn kunnen de cd-rom kosteloos bijbestellen voor al hun locaties. Bestellen? Klik hier.    

Pilotbedrijven in volle vaart verder
Na een startbijeenkomst op 13 februari hebben cateraars Appèl, Avenance, Van Lier en VOF Van Leeuwen samen met bureau Cordes veel werk verzet. Ze pakken arboknelpunten in hun bedrijven gericht aan en het stimuleren ondernemerschap bij de medewerkers. Klik hier voor meer informatie.

Geld voor gezond en plezierig werken in de contractcatering
Werken in de catering betekent niet alleen afwisseling en flexibiliteit, maar ook hard werken en veeleisende klanten. Om te voorkomen dat dit leidt tot lichamelijke klachten en stress, investeren de werkgevers en vakbonden in de contractcatering samen met de overheid 1 miljoen euro onder het motto ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’. Het geld gaat naar voorlichting, hulpmiddelen en opleidingen om het werken in de catering gezonder en plezieriger te maken, en daarmee het ziekteverzuim terug te dringen. Klik hier voor meer informatie over ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’.

Nieuwsberichten februari 2006

Pilotbedrijven gaan van start
In een eerder nieuwsbericht las je al dat ‘Gezond werken, da’s pas lekker’ cateraars opriep om onder de deskundige begeleiding van bureau Cordes een arbopilot op te starten. Maandag 13 februari kwamen Appèl, Avenance, Van Lier Bedrijfscatering en VOF Van Leeuwen samen om met Cordes de aanpak te bespreken. Lees meer (link naar hulpmiddelen / pilots).

Bedrijvenronde ambassadeur
Lineke Wassenaar sprak als ambassadeur van ‘Gezond werken, da’s pas lekker’ de afgelopen weken de directeuren van een groot aantal contractcateraars. Ze promoot de opleidingen en hulpmiddelen van het convenant en vraagt naar specifieke wensen van de bedrijven. “Bedrijven stellen de hulpmiddelen en opleidingen op prijs en gieten er graag een sausje over van het eigen bedrijf. Dat past goed bij de benadering van ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ De trainingen ‘Coachend leidinggeven’ en ‘Gezond Bewegen’ bieden we aan als pakket. Elk bedrijf kan het modelleren naar de eigen situatie. Daar leren de deelnemers immers het meeste van.”

Gezond bewegen, da’s pas lekker!
De CD-ROM ‘Gezond Bewegen’ is bedoeld om zwaar werk lichter te maken. Met de CD-ROM kunnen preventiemedewerkers, cateringmanagers en –beheerders samen met medewerkers kijken naar goed- en foutfoto’s en filmpjes over bewegen op het werk en thuis. Eind april is de CD-ROM af. Klik hier  voor een voorproefje.

Workshop Preventiemedewerker

Op 29 november organiseerde 'Gezond werken, da's pas lekker!' in samenwerking met TNO Arbeid -Kwaliteit van Leven een workshop over de preventiemedewerker. Sinds 1 juli 2005 zijn bedrijven verplicht om een preventiemedewerker aan te wijzen. Dat is of zijn één of meer medewerk(s) in een bedrijf die aanspreekpunt zijn voor collega's en hen ondersteunen met gezond en prettig werken. De workshop bestond uit twee delen: een presentatie door TNO Arbeid en het behandelen van een oefencasus. De meeste workshopdeelnemers concludeerden: "Gelukkig doen we al veel aan preventie, het is nu zaak om onze aanpak vast te leggen volgens de nieuwe regels."

Klik voor meer informatie over deze regels en het vastleggen van een aanpak bovenin de horizontale balk op 'downloaden documenten'. Je kunt dan de handreiking preventiemedewerker en de oefencasus van de workshop downloaden.   

Nieuwsberichten januari 2006

 

Uniek aanbod voor contractcateraars
‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ heeft een uniek aanbod voor contractcateraars. We bieden kosteloos advies en begeleiding aan bij het opzetten en uitvoeren van pilots in uw bedrijf. Dit zijn projecten die u helpen meer inzicht te krijgen in belangrijke arbeidsrisico’s en verzuimfactoren en manieren om ze terug te brengen.
Meer weten? Klik hier .
Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@das-pas-lekker.nl , met uw naam, functie, bedrijfsnaam, adresgegevens en omschrijving van het aan te pakken knelpunt. U ontvangt begin februari bericht over de selectie van de pilotbedrijven.

Binnenkort beschikbaar: CD-ROM ‘Gezond Bewegen’
In opdracht van ‘Gezond werken, da’s pas lekker!’ maakt bureau VHP Ergonomie een CD-ROM ‘Gezond Bewegen’, speciaal voor de contractcatering. Op de CD-ROM zie je filmpjes en ‘goed’ en ‘fout’ foto’s over bewegen, bijvoorbeeld het tillen van zware pannen. Blijf deze website bezoeken voor meer informatie over de CD-ROM en andere informatie over gezond bewegen.