Inleiding
Aan de slag

Inleiding naar boven
Werken in de institutionele catering is een uitdaging. De opdrachtgevers, bewoners en gasten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het eten en een goede verzorging. Werken in de catering is topsport door het vele lopen, het duwen van voedingswagens, het tillen van kratten, het opdekken van dienbladen, het snijden en nog veel meer. Ook lang staan kan best pittig zijn.

Om gezondheidsklachten en ziekteverzuim te verminderen, is in opdracht van de werkgevers (Veneca), de werknemers (vakbonden) en de overheid (het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) deze CD-rom ontwikkeld.

Met deze CD-rom kun je kijken naar je eigen manier van werken. Doe je het werk op een slimme manier? Of kan het toch nog beter? Je kunt de CD-rom natuurlijk ook tijdens een werkbespreking samen met collega’s bekijken! Je beslist zelf welke onderdelen je doorneemt en hoeveel tijd je eraan besteedt. Deze tijd is zeker goed besteed: als je je werk slim aanpakt, verminder en voorkom je lichamelijke klachten. Doe er op je werk én thuis je voordeel mee.

Aan de slag naar boven
Je kunt op twee manieren met deze CD-rom aan de slag: Bij ‘Achtergrondinformatie’ vind je uitleg over het hoe en waarom van ‘Gezond Bewegen’. Je kunt hier na het bekijken van praktijkvoorbeelden en/of basisprincipes naartoe klikken als je meer wilt weten.